۳۰ تیر ۱۴۰۱، ۱۶:۵۷

مدیرکل بهزیستی کرمانشاه:

۱۰ درصد جمعیت کرمانشاه از خدمات بهزیستی استفاده می کنند

۱۰ درصد جمعیت کرمانشاه از خدمات بهزیستی استفاده می کنند

کرمانشاه- مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به خدمات گسترده بهزیستی در جامعه، گفت: ۱۰ درصد جمعیت کرمانشاه از خدمات بهزیستی استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، فرحناز محمدی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی اظهار کرد: ۱۰ درصد از جمعیت استان کرمانشاه زیر پوشش بهزیستی بوده و از فعالیت‌های مستمری و غیر مستمری این نهاد بهره مند می‌شوند.

وی افزود: در حوزه توانبخشی و اجتماعی ۴۰ هزار و ۵۰۰ خانواده مستمری بگیر هستند که در حوزه اجتماعی ۱۰ هزار پرونده از جمله پرونده زنان سرپرست خانوار فعال بوده که در این راستا دو سوم از پرونده‌ها به زنان سرپرست خانوار اختصاص داده شده است و کودکانی که در مراکز شبانه روزی و در خانواده نگه‌داری می‌شوند از جمله فعالیت‌های دفاتر خانوار به شمار می‌روند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: در حوزه‌های توانبخشی، بهزیستی استان بیش از ۴۵ هزار پرونده داشته که معلولین جسمی و حرکتی بیش از ۱۶ هزار پرونده در حوزه توانبخشی را دارا بوده و بعد از آن معلولین ذهنی، شنوایی، بیماران روان، صوت و گفتار در رده‌های بعدی هستند.

محمدی با اشاره به میزان معلولیت‌ها در استان کرمانشاه، خاطر نشان کرد: ۴۰ درصد از معلولیت‌ها شدید، ۳۰ درصد متوسط، ۲۰ درصد خفیف و ۱۰ درصد خیلی شدید هستند و ۶۹۵ پرونده ضایعه نخاعی در استان کرمانشاه وجود دارد.

وی گفت: برای یک هزار و ۷۷۵ نفر حق پرستاری خانواده محور برقرار شده که در مجموع می‌توان گفت ۲ هزار و ۴۷۰ نفر از خدمات حق پرستاری استفاده کرده و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داریم که در حال حاضر ۶ هزار پشت نوبت حق پرستاری بوده و به این معنی نیست که همگی شرایط گرفتن حق پرستاری را دارا باشند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه بیان کرد: ۲۰ مرکز شبانه روزی و ۳۴ مرکز روزانه در حوزه توانبخشی داشته و ۴۰ مرکز اقامتی و کاهش آسیب در حوزه پیشگیری فعالیت می‌کنند.

وی گفت: یک مرکز ماده ۱۶ در استان با ۲ برابر ظرفیت تعریف شده فعال بوده که با توجه به نبود مرکز ماده ۱۶ در استان‌های همجوار و مراجعه آن‌ها به مرکز کرمانشاه باید برای رفع مشکل کمبودهای موجود برنامه‌ریزی‌هایی داشته و شهرداری می‌تواند در این راستا کمک کننده باشد.

محمدی افزود: پس از ترخیص مراجعه کنندگان به مرکز ماده ۱۶ یک برنامه هدفمند نیاز است تا اعتمادها و اعتبارهایی که برای بهبود معتادان استفاده است هدر نرفته و بار دیگر اعتیاد را شروع نکنند.

وی عنوان کرد: ۱۰۰ درصد غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخوارگان در مراکز تخصصی و ۸۵ درصد بینایی سنجی کودکان سه تا ۶ سال کرمانشاه انجام شده که در این راستا ۵۴ نفر نیاز به مداخله کاشت حلزون و سمعک، ۷۶۰ نفر نیاز به مداخله تخصصی بینایی سنجی و ۴۰ نفر مداخله چشم پزشکی تخصصی داشتند و شماری از مشکلات شنوایی، اختلال گفتار و بینایی سنجی پیشگیری و رفع شده است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: فعالیت‌های اورژانس اجتماعی خدماتی از جمله خط ۱۲۳، تیم سیار و مراکز مداخله بوده و اقدامات مناسبی در مقابله با خودکشی، کودک و همسر آزاری انجام شده است.

محمدی با توجه به نزدیک بودن روز خانواده، بیان کرد: در گذشته نظارت خانواده‌ها بر روی کودکان و نوجوانان بیشتر بوده و یکی از دلایل افزایش آسیب‌های اجتماعی کاهش توجه خانواده‌ها بوده که باید برای پیشگیری این آسیب‌ها توجه خانواده‌ها بیشتر شده و مهم است.

کد خبر 5543775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha